OldsPower.com  

Go Back   OldsPower.com > Discussion > Engine/Transmission/Driveability
Register Forums Gallery Support Us! FAQ Mark Forums Read

Help Support OldsPower.com
Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 9 votes, 5.00 average.
Old 09-20-2010, 02:47 PM   #1
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Olds 403 Issues

Rebuilt Olds 403 With 7a Heads Edelbrock Cam, Double Roller Timing Chain, Intake Carb!!! Runs Fine At Idle Except For When You Take Off Its Bogs Down And Gas Comes Back Out Of The Carb??? Has A New Carb On It!!! Got The Timing Set Rite I Believe What Is Going On Here Somebody Please Help!! Some People Are Telling Me I Should Have Degreed The Cam??? Is This A Timing Issue Or What??
__________________

  Reply With Quote
Old 09-20-2010, 03:42 PM   #2
mkube396
 
mkube396's Avatar

Title: critical mass
Status: Offline
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 3,635
Photos:Users Photo Gallery
Send a message via AIM to mkube396
Default Re: Olds 403 Issues

Sounds like fuel psi is to high get a reading on what your fuel PSI is when you are doing that. or all so make sure you float is set right.
__________________
1981 Chevy monte carlo 396 BBC .060 over 9.7:1 voodoo 60203,
3:42 Posi GTA rims
Upcoming 700R4 swap
8.61 1/8 mile on street tires
  Reply With Quote
Old 09-20-2010, 04:54 PM   #3
71CutlassConvertible

Title: Olds Gearhead
Status: Offline
Join Date: Oct 2001
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5,299
Photos:Users Photo Gallery
Default Re: Olds 403 Issues

Quote:
Originally Posted by BlacknGold442 View Post
Has A New Carb On It!!!
What brand carb is it?
__________________

Daily Driver - 355 cid, UltraDyne .485/.485, 217/221 cam, Performer RPM intake, 750 cfm QuadraJet, HEI, Heddman Headers, TH350/Hughes 2500 stall, 3.23 limited slip, BFG 245-60-14s on SSII wheels
  Reply With Quote
Old 09-20-2010, 06:01 PM   #4
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Re: Olds 403 Issues

edelbrock!!! i have tried 2 other carbs also just to make sure the carb was not the problem and they all did the same thing
__________________

  Reply With Quote
Old 09-20-2010, 07:01 PM   #5
IIIQuaZIII
 
IIIQuaZIII's Avatar

Title: Master of Disaster
Status: Offline
Join Date: Aug 2006
Location: Buffalo NY
Posts: 10,870
Photos: 12  Users Photo Gallery
Send a message via AIM to IIIQuaZIII Send a message via Yahoo to IIIQuaZIII
Default Re: Olds 403 Issues

I agree....sounds like float issue, or fuel pressure. Since you've tried other carbs, I'm leaning toward fuel pressure being too high. Get a gauge on there.
__________________
If a company advertises something as "indestructible", Trust me, I'm the guy you want testing it.

"Warning: Not to be used as a toy!" -The mark of all great toys.

iiiquaziii@yahoo.com, iiiquaziii on AIM/iiiquaziii on Yahoo messenger and gmail and gtalk. http://www.facebook.com/#!/profile.p...00001623773081 in facebook.
  Reply With Quote
Old 09-20-2010, 09:04 PM   #6
Burnhard

Title: Oldsmohaulic
Status: Offline
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,039
Default Re: Olds 403 Issues

X3 on fule supply sounds like high line presure. What do you have for a pump? If you are using hp pump you will need a regulator.
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 04:39 AM   #7
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Re: Olds 403 Issues

im using a stock fuel pump
__________________

  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 07:21 AM   #8
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Re: Olds 403 Issues

what plugs should i use with 7A 350 heads and what should they be gap at???
__________________

  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 08:39 AM   #9
Run to Rund

Title: Olds Junkie
Status: Offline
Join Date: Mar 2007
Posts: 769
Default Re: Olds 403 Issues

Check the timing while you are at it.
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 09:20 AM   #10
Burnhard

Title: Oldsmohaulic
Status: Offline
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,039
Default Re: Olds 403 Issues

Good point Run to Rund. Yes check your timing.What dist do you have and what have you done to it. When you have a problem like this you should go back and check out your whole ignition system and fule system.
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 09:45 AM   #11
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Re: Olds 403 Issues

i have check my dist and timing i have it set at 12 degree at idle and 32 i believe overall!!! i have messed with the timing so much it runs great at idle its when u take off it goes flat and bogs down!!! btw i have a knew dist also!
__________________

  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 10:38 AM   #12
olds307 and 403
 
olds307 and 403's Avatar

Title: I Have an Olds Life
Status: Offline
Join Date: Nov 2006
Location: Melville, Saskatchewan
Posts: 4,645
Photos: 10  Users Photo Gallery
Default Re: Olds 403 Issues

Throw 4 more degrees at it.
__________________
1988 CSC, Ported #6, 9.5 to 1 Olds 350, 2004R, 3.42 open for now.....
1994 c***y 4x4 Olds 350/454 TBI, rebuilt 4L60E, 3.73 gov lock
2010 Challenger SE, Stone White, leather, 18" wheels
2000 Dodge Dakota Sport Club Cab 4x4 AEM filter,air box mod, Dynomax muffler, Accel coil,3.9 v6, auto, 3.92 no slip
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 11:39 AM   #13
71CutlassConvertible

Title: Olds Gearhead
Status: Offline
Join Date: Oct 2001
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5,299
Photos:Users Photo Gallery
Default Re: Olds 403 Issues

What brand distributor is it?
__________________

Daily Driver - 355 cid, UltraDyne .485/.485, 217/221 cam, Performer RPM intake, 750 cfm QuadraJet, HEI, Heddman Headers, TH350/Hughes 2500 stall, 3.23 limited slip, BFG 245-60-14s on SSII wheels
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 11:48 AM   #14
BlacknGold442
 
BlacknGold442's Avatar

Title: Proud Olds Owner
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh South
Posts: 84
Default Re: Olds 403 Issues

a kmj performance hei!!! other words some cheap stuff!!!
__________________

  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 12:26 PM   #15
Burnhard

Title: Oldsmohaulic
Status: Offline
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,039
Default Re: Olds 403 Issues

Is that a after market off shore unit from China. I would start there if it is not a quality dist.
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 04:03 PM   #16
71CutlassConvertible

Title: Olds Gearhead
Status: Offline
Join Date: Oct 2001
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5,299
Photos:Users Photo Gallery
Default Re: Olds 403 Issues

Quote:
Originally Posted by BlacknGold442 View Post
a kmj performance hei!!! other words some cheap stuff!!!
HEI with 12 initial advance? That sound very low unless there is a recurve kit in it.
Quote:
Originally Posted by BlacknGold442 View Post
i have check my dist and timing i have it set at 12 degree at idle and 32 i believe overall
I would suggest you verify that total timing number before you go any further. The numbers just don't seem right for an HEI, with or without a recurve kit.
__________________

Daily Driver - 355 cid, UltraDyne .485/.485, 217/221 cam, Performer RPM intake, 750 cfm QuadraJet, HEI, Heddman Headers, TH350/Hughes 2500 stall, 3.23 limited slip, BFG 245-60-14s on SSII wheels
  Reply With Quote
Old 09-21-2010, 04:16 PM   #17
olds307 and 403
 
olds307 and 403's Avatar

Title: I Have an Olds Life
Status: Offline
Join Date: Nov 2006
Location: Melville, Saskatchewan
Posts: 4,645
Photos: 10  Users Photo Gallery
Default Re: Olds 403 Issues

My stock weight HEI, I have 15 base and 36 total. I have one light, one medium spring. The other Autolite reman HEI has weird big weights and 23 base is needed to get 36 total. They do vary. Get your timing set where it needs to be and #86 Autolite plugs should be what you need.
__________________
1988 CSC, Ported #6, 9.5 to 1 Olds 350, 2004R, 3.42 open for now.....
1994 c***y 4x4 Olds 350/454 TBI, rebuilt 4L60E, 3.73 gov lock
2010 Challenger SE, Stone White, leather, 18" wheels
2000 Dodge Dakota Sport Club Cab 4x4 AEM filter,air box mod, Dynomax muffler, Accel coil,3.9 v6, auto, 3.92 no slip
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:06 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.6.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
OldsPower.com 2012 Herald/Rothe